Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Tudtad? - 8 érdekes tény a vitaminokról 2013-06-10



Vitaminra szükségünk van – ezt mindenki tudja. Most azt is megtudhatod, egyes vitaminokból mennyire van szükséged, vagy éppen hogyan biztosíthatod természetes úton őket szervezeted számára. Sőt azt is, ki fedezte fel a vitaminokat, és milyen tévhitek élnek bennünk róluk.

Összeszedtünk 8 érdekességet, melyekről talán még nem hallottál. Ha pedig már ismered őket, nem árt, ha emlékeztetünk a vitaminszedés fontosságára!

Tudtad? A nyers paprika C-vitamin-tartalma több mint kétszer akkora, mint a citromé, mely az egyik legdúsabb C-vitamin-forrásként él a köztudatban.

Tudtad? A legtöbb C-vitamin az őrölt piros paprikában van, 10 dkg 369 mg-ot tartalmaz, míg egy citromban 47 mg található.

Tudtad? Egy felnőtt B6-vitamin-szükséglete 2 mg. Ha ennél többet fogyasztasz, hosszú távon károsíthatod érzékelő idegeidet.

Tudtad? Az egyik legjobb D-vitamin-forrás a napfény. A Szaúd-Arábiában élő nők 70 százaléka D-vitamin-hiányos, mert folyamatosan csadort viselnek. A csador tetőtől talpig elfedi a testüket, így nem éri őket elegendő napfény.

Tudtad? A fejlődő országokban tapasztalható általános vitaminhiány mértéke konkrét számokkal kifejezhető. Csak az A-vitamin kellő pótlásával 2,5 millió gyermek elhalálozása volna megelőzhető. A rokkantságban eltöltött évekből pedig körülbelül 40 milliót lehetne a vitamin biztosításával visszanyerni.

Tudtad? Mivel az A-vitamin közvetlenül hat a látóidegekre, ha számítógépes munkát végzel, fogyasztásával elkerülheted a szem fáradtságából eredő fejfájást, valamint csökkentheted szemkárosodásod mértékét.

Tudtad? A lengyel–amerikai biokémikus, Casimir Funk (1884–1967) ismerte fel, hogy az élelmiszerekben vannak olyan alkotórészek, amelyek elengedhetetlenek az egészség fenntartásához. Ezeket az elemeket vitaminoknak nevezte el.

Tudtad? Egy 1999-ben készült felmérés szerint a magyarok 40 százaléka pezsgőtablettával, 30 százalékuk pedig multivitaminokkal egészíti ki a táplálkozással felvett vitaminokat. A maradék 30 százalék nem foglalkozik a vitaminok pótlásával.

Szerző: Lám Luca
Forrás: otvenentul.hu



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz