Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Előzd meg hatékonyan a náthát és az influenzát! 2017-01-26

Előzd meg hatékonyan a náthát és az influenzát!

 

Mit tehetünk a nátha és az influenza elkerülése érdekében? Minél egészségesebb az immunrendszer, annál könnyebben kivédheti a vírusok, baktériumok támadását, ezért a megelőzés létfontosságú eleme az erős immunrendszer.

Hogyan lesz erős az immunrendszerünk?

Fontos a kiegyensúlyozott, vitamindús ( D- és C-vitamin, sok zöldség, gyümölcs) táplálkozás és a tartós stressz elkerülése. Nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres, tartós, lehetőleg szabadban végzett testedzés jótékony hatásáról sem!

Immunvédelmünk és a bélrendszerünk kapcsolata

Egészségünk megőrzése és immunvédelmünk szempontjából kiemelten fontos szerepe van a szervezetünkben és környezetünkben élő hasznos baktériumoknak is. A stressz, a környezeti ártalmak, a helytelen táplálkozás, a rendszeres testmozgás hiánya, a táplálkozás során bevitt méreganyagok egyaránt képesek felborítani az emésztőrendszer harmonikus működését. Kiemelten fontos azonban ezt a területet megóvnunk, hiszen immunrendszerünk közel 70%-a a gyomrot és bélrendszert körülvevő szövetekben található. Bélrendszerünkben több százféle jótékony hatású faj el belőlük, ezen mikroorganizmusok alkotják a bélflóránkat. Jelentős szerepet játszanak az emésztésben, valamint a betegségeket okozó sokféle kórokozó terjeszkedésének megállításában. A hasznos baktériumok legfontosabb felada az egyensúly helyreállítása és fenntartása, valamint segítik a szervezet számára fontos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Immunrendszerünk ezen részét járványok idején sikeresen támogathatjuk különböző pre- és probiotikumok fogyasztásával.

Most nézzük, hogy mi ellen is védekezünk

Bizonyára már mindnyájan megtapasztaltuk az influenza és a nátha kellemetlen tüneteit saját magunkon is. Az influenza egy cseppfertőzéssel terjedő vírusos megbetegedés, ami lázzal, orrfolyással, köhögéssel, fejfájással, rossz közérzettel, az orr és a légutak nyálkahártyájának duzzanatával jár. Más légúti fertőzésekhez hasonlóan a köhögéskor, tüsszögéskor és beszéd közben keletkező légúti váladékcseppecskékkel terjed.

Az influenza fertőzések általában a terjedés sebességében térnek el az egyéb légúti fertőzésektől. Közösségek (óvodák, iskolák, munkahelyek) tagjainak többsége egyik napról a másikra ágynak eshet. Az országos járványok hazánkban általában januárban, februárban kezdődnek.

Hogyan védekezzünk a fertőzés ellen?

Az erős immunrendszer ellenére is elkaphatjuk a náthát és az influenzát másoktól. Ezért fontos szerep jut a higiéniának, legfőképpen a kézmosásnak. Ha olyannal érintkeztél aki beteg, vagy bármilyen formában kapcsolatba kerülhetett a vírussal, például tömegközlekedéssel utazott, minél gyakrabban moss kezet szappannal és vízzel! Az iskolából, óvodából hazaérkező gyerekek is mossanak kezet!

Vírusölő gyógynövények is segíthetnek!

Talán kezdjük az egyik legismertebb növénnyel az Echinacea - val vagy magyar nevén a Kasvirággal. A Kasvirág kapható cseppek, kapszulák, tinktúrák formájában is. Rendkívüli immunerősítő hatással bír, növeli a fertőzésekkel, különösen az influenzával szembeni ellenállást.

 

A fokhagyma vérnyomáscsökkentő hatását mindenki ismeri, de vírusölő hatása már kevésbé ismert. A kellemetlen lehelet elkerülése érdekében fogyaszthatjuk kapszula formájában. Igaz a fokhagyma illata kényelmesebbé teheti utazásunkat a tömegközlekedési eszközökön.

 

A citrusfélék nem csak magas c-vitamin tartalmukkal segíthetik immunrendszerünket. A Grapefruitmag-kivonat kiváló vírusellenes szer. Szedjük az őszies idő beköszönttétől megelőzésként!

 

 

Most nézzük a csodálatos homoktövist! A homoktövis A-, E-, C-, B1-, B2-, P-vitaminokban gazdag, káliumot, cinket, magnéziumot, kalciumot, nyomelemeket és zsírsavakat tartalmaz. Hatásos (a teljesség igénye nélkül) sz immunrendszer erősítésére, betegség utáni lábadozás esetén, fertőzésveszélykor, allergiák esetén, daganatgátló,...stb.

 

Ne várjuk tétlenül az influenza járványt, előzzük meg az ősszel és télen gyakori náthát!

A fentieken kívül még számos módja van az immunrendszerünk erősítésének. A lényeg, hogy alkalmazzuk azt a módszert, ami a meggyőződésünknek megfelel. Ne hagyjuk, hogy egy kis nátha legyőzzön minket!

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz