Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Izületi fájdalom kezelése természetes módszerekkel 2016-09-22

Ízületi fájdalom kezelése természetes módszerekkel


Sok ember számára okoz problémát az ízületek fájdalma napról napra. A 65 év felettieknek szinte állandóan sajog valamelyik ízülete. Az érintettek száma világszerte egyre nő.


Mi okoz ízületi fájdalmat?

A ízületi betegségek három csoportra bonthatók. Az egyszerű ízületi fájdalomra, a kopásos vagy degeneratív, és a gyulladásos ízületi megbetegedésekre. 

 

 

1.) Gyulladásos ízületi megbetegedések (arthritisek)

Nyugalomban, pihenés alatt intenzív fájdalom jelentkezik és a fájdalom mozgatásra csökken. Jellemző még a duzzanat, az ízület melegsége, vörössége. Találkozhatunk izoláltan egy ízület gyulladásával (pl. ízületi fertőződés esetén), de gyakran több ízület egyidejű gyulladása alakul ki. Az utóbbiak során részletes kivizsgálás kell, mivel súlyos immunológiai, belgyógyászati vagy egyéb megbetegedésre derülhet fény. Ide tartozik pl. a köszvény illetve a sokízületi gyulladás (reumatoid arthritis).


2.) Egyszerű ízületi fájdalom (arthralgia)

Különösebb elváltozást nem lehet észlelni a fájdalmon kívül. Hátterében leggyakrabban sérülés vagy túlterhelés áll. De oka lehet pl. időjárás változással kapcsolatos nyomáskülönbség, máshonnan az ízületbe sugárzó fájdalom is (pl. nyaki porckorongprobléma erős vállfájdalmat okozhat). Hiába jelentkezik egy konkrét ízület fájdalmassága, a hiba nem mindig az adott ízületben rejlik. Gyakran nem könnyű feladat ezért annak az eldöntése, hogy a fájdalom konkrétan honnan származik.


3.) Porckopásos ízületi fájdalom (arthrosis)

Magyarországon kb. egymillió embert érint. A csontok felszínét borító porc kopásos megbetegedésben feltöredezik, egyenetlenné válik. Emiatt a mozgás fájdalmassá és nehézkessé válhat illetve az ízület merevsége és deformálódása alakulhat ki. Az ízület előzetes sérülése, mozgásszegény életmód, az elhízás, az egyoldalú terhelés sokszor szerepel kiváltó tényezőként. Az ízületi kopásra jellemző a bemozgatási fájdalom. Ilyenkor hosszabb ülés, pihenés után az elinduláskor fájdalom jelentkezik, de néhány mozdulat után enyhül, azaz az ízület "bejáratódik". A porckopás gyulladásos fázisában az ízület esetleg meg is duzzadhat az ízületi folyadék felhalmozódása miatt. 

 

Természetes vagy házi gyógymódok az ízületi problémák kezelésére

1.) Halolaj

A halolaj enyhítheti az ízületek merevségét és a fájdalmat. Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkeznek.


2.) Kurkuma

Hozzájárulhat a porcok, ízületek egészségének és normál állapotának fenntartásához.

Az étrend-kiegészítők piacán számtalan kurkuma termék kapható, hiszen ez a fűszer napjainkban nagyon felkapott témája lett az ízületi problémákkal, gyulladásokkal és különféle mozgásszervi panaszokkal foglalkozó reklámok és tanulmányok körében.
Kis segítség lehet a döntéshez az, hogy a vásárlás előtt célszerű összehasonlítani egyes termékek kapszulánkénti kurkumin hatóanyag mennyiségét.
A különféle termékekben lévő kurkuma őrlemények kurkumin hatóanyag tartalma nagyon változó, így előfordul, hogy egy Kurkuma 750 mg nevű termék csak 20 mg kurkumin hatóanyagot tartalmaz kapszulánként.
Ez a termék kapszulánként 500 mg kurkuma kivonatot (205 mg kurkumint) tartalmaz.

A kurkumin a kurkuma fűszerben fordul elő a természetben. A kurkuminoidok polifenol vegyületek és ezek adják a kurkuma sárga színét.
A hagyományos orvoslásban és a népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a kezelések kiegészítéseként ízületi és reumatikus gyulladás, fájdalom esetén.


3.) Fogyás

Súlyunk csökkentésével jelentősen hozzájárulhatunk az ízületi betegségek kialakulásának megelőzéséhez. A beteg ízületek fájdalma is jelentősen csökkenhet, mivel kisebb súlyt kell mozgatniuk. Már 5 kiló leadásával is sokat javíthatunk az ízületeink egészségén.


4.) Fokhagyma

A fokhagyma gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló orvosság arthritisz kezelésére. Emellett a benne lévő allicin segít a szervezetnek megakadályozni a betegség tüneteit okozó mikroorganizmusok növekedését és szaporodását. Fogyasszunk fokhagymát rendszeresen, nyersen vagy főtt állapotban. Vegyünk néhány gerezd fokhagymát és melegítsük fel némi mustárolajon, majd amint az olaj szobahőmérsékletűre hűl, óvatosan masszírozzuk a fájó ízületbe. Ismételjük napi több alkalommal a gyors fájdalomcsillapítás érdekében!


5.) Ricinusolaj

A ricinusolajban lévő ricinolsavnak gyulladáscsökkentő, antibakteriális és fájdalomcsillapító hatásai vannak. Finoman masszírozzunk ricinusolajat a fájó területre napi kétszer a fájdalom csökkentésére. Forraljunk fel két evőkanálnyi ricinusolajat, majd adjuk egy pohár friss narancsléhez, és fogyasszuk ezt reggeli előtt mindennap. Pár hét múlva jelentős javulást tapasztalhatunk az ízületeink állapotában.


6.) Glükozamin-szulfát, glükozamin-hidrokloroi és kondroitin készítmények  

A porc visszaépülésének legjobb módszere, ha építőköveit pótoljuk. A porcszövet sejtközötti állományának két legfontosabb összetevője a glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát, amely vegyületek megfelelő pótlása kulcsfontosságú az  ízületi kopás megelőzésében, javításában. 

Egy igen érdekes cikkben (angol nyelvű) Dr.Nina Bailey hasonlítja össze a glükozamin-szulfát és a glükozamin-hidroklorid hatását. A cikk itt olvasható: https://igennus.com/nutrition-blog/glucosamine-debate-sulphate-or-hydrochloride/

Ebban azt írja, hogy a glükozamin hidroklorid egy stabilabb szerkezetű, tisztább forma, mint a szulfát. Ha a napi bevitel glükozaminból 1500 mg, akkor a hidroklorid forma ezt 100%-ban tartalmazza, míg a glükozamin szulfátból 2000 mg-ra van szükség, hogy megfeleljen az 1500-as dózisnak.

Sokan keresik az Arth-3-Plex-et, ami sajnos eltünt a hazai piacról. A Vitaminspecialista próbál valamit tenni, hogy visszakerüljön a polcokra ez a termék Magyarországon, de addig is amit tudunk tenni, hogy az összetétele alapján állítjuk össze a porc építőt. Az Arth-3-Plexben van 60 mg C-vitamin, 50 mg Magnézium, MSM 500 mg, Glükozamin hidroklorid 300 mg, glükozamin szulfát 200 mg, Kondroitin 100 mg. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítek, hogy milyen termékek összeállításával lehet közelíteni az Arth-3-Plexhez.


7.) Hialuronsav

A hialuronsav vízmegkötő képessége szinte egyedülálló. Ennek köszönhetően fontos szerepet tölt be az ízületek mozgathatóságának fenntartásában, hozzájárul az ízületek között található folyadék normális állapotának kialakításához. Nagy szerepe van a bőrünk rugalmasságának, feszességének megőrzésében is.


8.) Almaecet

Az almaecet gyulladáscsökkentő és lúgosító hatásai segítenek megszabadulni a merevségtől és a fájdalomtól. Igyunk mindennap egy pohár meleg vizet egy evőkanál almaecettel és kevés mézzel! Ehelyett krémet is készíthetünk: melegítsük fel az almaecetet és adjunk hozzá kevés Cayenne-borsot! Még melegen kenjük a fájó ízületekre és hagyjuk a bőrön 10 percig – hamarosan elmúlik a fájdalom és a merevség.

 

9.) Kollagén

Kutatásokkal bizonyították, hogy minden betegnek, akik ízületi gyulladásban szenvedtek, a szervezetükben kimutatható volt a kollagén hiánya. A vérben kimutatott antitestek támadták az immunrendszert, és ezzel együtt legyengült az ízületek és a porcok ellenállóképessége. Ezek az antitestek a kollagén ellenségei, úgy mozognak, mint a harcra kész katonák, akik el akarják pusztítani a porcok és ízületek védelmezőjét: a kollagént. Ennek következtében az immunrendszer válasza a támadásra az, hogy legyengíti a porcokat és az ízületeket. Könnyen megbetegedhetünk, ha a nincs az a kollagén védelem, ami megfékezze ezt. Így érinti ez a probléma a csuklót, a térdet, a csípőt, és a vállat. Az eredmény ugyanaz: Amikor ezek a fájdalmak megjelennek, az élet minősége romlik.

 

10.) MSM - methilsulfonylmethan

Az MSM több mint 150 vegyület alkotóeleme az emberi testben, nagyon fontos tápanyagunk. Szükséges az egészséges kötőszövetekhez, ízületekhez, a megfelelő enzim aktivitáshoz, a hormonális egyensúlyhoz és azimmunrendszer működéséhezGyulladáscsökkentőfájdalomcsillapítóhatása a legismertebb. A sejtek falát könnyebben áteresztővé teszi, így a méreganyagok ki- és a tápanyagok bejutása zökkenőmentesebb. Felel a sejtek közötti rugalmas kötésekért (pl. a bőrt felépítő sejtek kötése). Létfontosságú a keratin (haj, bőr, körmök), a kollagén (ami a porc, izmok, ízületek, inak, szalagok, csontozat és a kötőszövetek elsőszámú alkotóeleme) és az elasztin (rostok, inak, szalagok) megalkotásában.

Az MSM együttműködik a vitaminokkal és aminosavakkal, és szerepet játszik az új, egészséges sejtek létrejöttében. Mivel a szervezetünkben folyamatosan jönnek létre új sejtek, ezért a kénellátásnak sem szabadna akadozni, sőt az életkorunk előrehaladtával egyre nagyobb mennyiségre lenne szükségünk. Kitisztítja véráramunkat, köszönhetően annak, hogy pusztítja a szabadgyököket és az idegen fehérjéket. Ez segíthet az allergia gyors megszüntetésében, és még ellenméregként is hatékony. Továbbá csökkentheti a gyógyszerek által kiváltott hiperérzékenységet.

Jó hír, hogy csökkenti a koleszterin lerakódásokat is. Fiziológiás vízhajtó hatása által felszabadítja, majd kimossa a belekből a parazitákat, férgeket, élősködőket. Az inzulin alkotóeleme is, így közvetetten részt vesz az energiatermelő folyamatokban. Beszámolók szerint a beviteltől számított 20 percen belül képes enyhíteni a másnaposság tüneteit, amit nem árt tudni. 

Többek között a következő betegségek esetén is segítséget nyújthat:

  • porckopás;
  • ízületi, ín- és izomfájdalom;
  • krónikus fájdalmak (derék, hát, kéztő alagút szindróma, teniszkönyök, csípő diszplázia);
  • töredező haj és körmök;
  • bőrbetegségek;
  • asztma;
  • tüdőtágulat;
  • cukorbetegség;
  • nyáktömlőgyulladás;
  • paraziták;
  • székrekedés;
  • autoimmun betegségek;
  • migrén;
  • allergia;
  • candida.

Mondhatnánk, túl szép, hogy igaz legyen, de kutatások során jutottak ezekre a következtetésekre.

 

11.) Zöldkagyló

A természet segítségét felhasználva azonban gyógyszerek nélkül is megszabadulhatunk a fájdalomtól, és helyreállíthatjuk egészségünket, visszanyerhetjük a rugalmas mozgás örömét. A zöldkagyló egy nagyszerű tápanyagforrás, széles választékát kínálja a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, és természetes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Ennek köszönhetően mérsékli az ízületi gyulladást, javítja a porc és a kötőszövetek állapotát, védi az emésztőrendszert, immunerősítő hatást fejt ki, és lassítja az öregedési folyamatot. Nem csoda, hogy a maorik rengeteget ettek belőle, fogyasztásával bárki élvezheti az egészségre gyakorolt fantasztikus hatásait.

A zöldkagylóval kapcsolatban folytatott kutatások során derült ki, hogy nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, elsősorban DHA-t és EPA-t. Ezek nélkülözhetetlenek a megfelelő agyműködéshez, hatással vannak a tanulási képességekre, a látásra és a kedélyállapotra is. Emellett az omega-3 zsírsavak gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkeznek.

Azonban a zöldkagyló mozgásszervek szempontjából legértékesebb összetevői a mukopoliszacharidok (MPS), amelyek támogatják a sejtek növekedését és az ízületi folyadék termelődését. Ha ez a kenőanyag csak kis mennyiségben áll rendelkezésre, az ízületek és a porcok a mozgás során begyulladnak, kopásnak indulnak. Idővel azonban a szervezetben csökken az MPS mennyisége, a zöldkagyló fogyasztásával viszont szinten tarthatjuk, ezáltal az öregedési folyamatokat is lassíthatjuk.


A házi módszerek alkalmazása mellett fontos, hogy betartsuk orvosunk utasításait és rendszeresen mozogjunk.

 

 

(forrás: szimpatika.hu, hazipatika.hu, antalvali.com)

 

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz