Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Kollagén a fiatalság kulcsa 2017-01-10

Kollagén

A sejtek közötti állományt szilárdító szívós, rostos fehérje, amely megtalálható a csontokban, a porcokban, a bőrben, az ízületekben és egyéb szövetekben is.

Biokémiai szakszó a görög kolla (enyv) és gennao (nemz, létrehoz) elemekből, tehát enyvképző.

A kollagén egyike a természetben előforduló fehérjéknek. A természetben kizárólag állatokban található meg. A kötőszövet fő alkotóeleme. Az emlősökben ez a legnagyobb arányban megtalálható fehérje, a szervezet teljes fehérjetartalmának kb 25-30%-át adja. A kollagén az izomszövet 1-2 %-át teszi ki, az inas, erős izmok súlyának kb 6%-át adja. Az élelmiszeriparban használatos zselatint is kollagénből vonják ki.

Kollagén típusai

A kollagén a szervezetben sok helyen előfordul. Eddig 29 típusát azonosították. Mindazonáltal a szervezetünkben található kollagén 90%-át az I, II, III, és IV típusok adják.

  • Egyes típus: bőr, inak, érrendszer, kötőszövet, szervek, csontok (A csontok fő összetevője)
  • Kettes típus: porcok (a porcok fő összetevője)
  • Hármas típus: a retikuláris szövetek fő összetevője, rendszerint az egyes típus mellett található meg
  • Négyes típus: a sejtmembrán alapját adja
  • Ötös típus: Sejt felületek, haj és placenta .


Kollagén hiány

A kollagén termelődés lelassul a kor előre haladtával. A lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. A kollagén hiány vagy a kollagén pusztulása a fő oka az öregedési folyamatoknak.

A kollagén kihagyhatatlan lehetőség az öregedés folyamatának megakadályozására.

Kollagén hiányának okai

A C-vitamin hiánya skorbutot okoz, ami egy komoly és fájdalmas betegség, melynek során a hibás kollagén megakadályozza az erős kötőszövet kialakulását. Az így degenerálódik és vérzik, fogvesztés is előfordulhat, a bőr színe eltűnik, a sebek pedig nem gyógyulnak. A 18. század előtt ez a betegség a hosszú katonai küldetések – különösen tengeri utak – során gyakori volt, amikor a katonák hosszabb időn keresztül nem jutottak C-vitamin tartalmú ételekhez.

A lupus erythematosus és a rheumatoid arthritisz autoimmun betegségek megtámadhatják az egészséges kollagén rostokat. Emellett több baktérium és vírus is elpusztíthatja, vagy akadályozhatja annak képződését.

A kollagén hiánya hogyan vezet ízületi gyulladáshoz?

Az ízületi gyulladás egy általános kifejezés, mely leírja az ízületek kóros állapotát.  A leggyakrabban a térd a váll és a gerinc ízületeinek megbetegedéseiről van szó. Kialakulhata kéz és lábujjak ízületei között is. Minden ízületi gyulladás esetében a betegek erős fájdalomról számoltak be, a mozgás jelentős lekorlátozottságáról, illetve ezek miatt az életük minőségének romlásáról. A kutatások bebizonyították, hogy minden  ízületi gyulladásban szenvedő betegnek, a szervezetében kollagén hiány volt. 


Miért ráncosodunk?

25 éves kor után a test kollagén termelődése lecsökken, és ez nyomot hagy a bőrön. A kollagén termelés az idő előrehaladtával tovább lassul, míg akár az 50. és 60. életkorra szinte teljesen le is állhat. Különféle tanulmányok bizonyították, hogy a kollagén normális termelődése évente 1% -kal csökken. Így mire elérjük az 50. születésnapunkat elveszíthetjük a kollagén termelő képességünk minimum 15%-át. Az életmód befolyásolja, hogy az évi 1%-os csökkenés több lesz-e.


A kollagén termelés lelassulásával a bőr kevesebb vizet tud megkötni, ezért megereszkedik és megjelennek az első ráncok.

A kollagén hiány miatt a bőr kapilláris szövetei megduzzadnak, így megakadályozzák, hogy a bőr megtartsa a vizet és a tápanyagokat. Ezután lassan egyre több ránc jelenik meg az arcon, a szem körül, megnő a fertőzések és a különféle bőrelváltozások kialakulásának a kockázata. Megváltozik a bőrszín, először halvány rózsaszínes foltok jelennek meg a bőrön, majd idővel ezek sötétednek. Mivel a bőr szerkezete már kevésbé egészséges, csökken az ellenálló képessége a baktériumok ellen, megnő a vírusfertőzések kialakulásának esélye. A táplálékkiegészítőként fogyasztott kollagén nagyban segíti a szövetek és a bőr megújulását, ezáltal lelassulnak az öregedési folyamatok.

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz